Op de weg

EHBO op de weg

Op de weg geldt zeker dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom zorg je er best voor dat je goed voorbereid de weg op gaat.

Bij panne met de auto, bus, motorfiets of vrachtwagen is het belangrijk dat je andere chauffeurs waarschuwt. Daarom moet je je gevarendriehoek en veiligheidshesje gebruiken. Doe meteen je veiligheidsvestje aan en plaats de gevarendriehoek tussen de 100 en 200 meter van je voertuig om chauffeurs op tijd te waarschuwen.

In sommige landen, zoals België, legt de wet op dat je 1 gevarendriehoek en 1 vestje in je wagen moet hebben. Daarom is het aan te raden de wegcode eens te bekijken wanneer je naar andere landen reist.

In België ben je ook verplicht om een brandblusser en een verbandetui met wettelijk bepaalde inhoud in je auto te hebben. Pharmacar kan je hierbij helpen. In Duitsland bestaat dan weer een andere norm voor de inhoud van de etui, de DIN-norm 13164. Ook deze verbandetuis kan Pharmacar leveren. In sommige landen zijn er geen regels, dus dan kan je zelf bepalen welke inhoud je wil. Pharmacar kan ook inhoud regelen op vraag van de klant. Contacteer ons voor meer informatie.

De Pharmacar gevarendriehoeken zijn conform met de ECE27R03-norm en de hesjes zijn in overeenstemming met de EN471-norm. Ben je een autofabrikant, autoaccessoiredistributeur of autoimporteur? Contacteer ons voor meer informatie.

 

Gerelateerde blogberichten: