Horeca

Is uw EHBO-materiaal in lijn met HACCP?

In de voedingsindustrie zijn veiligheid en hygiëne van het hoogste belang. Er gelden dan ook allerlei Europese richtlijnen die de veiligheid garanderen en het productieproces in goede banen leiden. 

In de voedingsindustrie worden deze regels samengevat in de HACCP: Hazard Analysis and Critical Control Points, of in het Nederlands: Gevarenanalyse en Kritische Controlepunten. Ze zijn onder andere van toepassing op EHBO-materiaal, en dus ook op pleisters. Alle bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, distributie en het vervoer van levensmiddelen moeten over EHBO-materiaal beschikken dat voldoet aan de HACCP-norm.

 

Wat Pharmacar voor u kan doen

Bij Pharmacar vindt u eerstehulpmateriaal dat volledig conform is met HACCP. Zo zijn onze detecteerbare pleisters voorzien van een metalen strip waardoor ze gedetecteerd kunnen worden door metaal- of X-raydetectoren in de productielijn. Bovendien zijn ze blauw, waardoor ze opvallen voor het blote oog. Zo kunt u ze snel uit de productielijn halen in geval van verlies. Deze pleisters zijn ontworpen volgens de Europese BRC-standaarden en zijn geschikt voor gebruik in keukens en in de hele voedingsindustrie. 

 

Ontdek onze volledige gamma

De Pharmacar Detectable-pleisters vormen slechts een voorbeeld van ons gamma. Ontdek op onze website en in onze brochure ook onze blauwe verbanden, brandwondenproducten en verbanddozen.